Stilling ledig! Hvordan få en jobb?

Stilling er ledig! Hvordan få en jobb?
Det er tøfft der ute. Men folk som finner ledige stillinger er ikke nødvendigvis de med beste nettverk – det er de mest kreative. Dette er hva som fungerer nå.

Hvordan få seg en jobb i resesjonen?
Dette er ikke den ordinære resesjonen i arbeidsmarked vi snakker her, og taktikker som fungerte på 80-90-talet der du valset inn på jobben kl. 11.00, drakk kaffe halve dagen og leste 11 aviser og gikk kl.15.15 for å hente barna, vil ikke få deg bak et skrivebord denne gangen.

Ole Bergersen 56 år, gjorde nylig noe flere hundre tusen nordmenn ville drepe for å gjøre. Han gjorde noe som aldri har vært forsøkt av så mange mennesker samtidig i periode på 60 år. Det han gjorde er noe som bare blir vanskeligere for hver dag som går.

De hade stilling ledig for ole
Han fikk en jobb. En virkelig god jobb. Som ‘betaler regningerne og fremdeles er i stand til å gi barne mat og skole osv.

Når Ole, en selger i mer enn 30år, mistet sin stilling ved firmaet, visste han at søket skulle ikke bli lett. Han hadde venner som var ute av arbeid og slitet med å finne jobber. Han visste at å komme tilbake i spillet vil kreve hver ferdighet han hadde tilbrakt sin hele sitt live. Metodisk av natur, tok hjelten Ole en tur, …en tur til bokhandelen, hvor han kjøpte en sort innbundet notisbok. Han lovet seg selv å skrive ned hver dag hva han gjorde, hvem han snakket med, hvordan han følte seg, hvor mange kilometer han løp.

Hold deg motivert!
For å holde motet oppe , organiserte han en gruppe på 11 andre ledere – inkludert en tidligere SJEF – som også bodde i hans fellesskap ved universitete, kom de sammen hver lørdag morgen og delte arbeidssøker tips, som for eksempel, hva skal du gjøre i den andre-runden av intervjuen. Allerede kl 9 hver morgen ringte ole og de andre arbeidsløs vennene hverandre: Ok, hva skal vi gjøre med denne dagen da?

Snarere enn å sende ut en atom-bombe av epost spam til potensielle bedrifte, skrev Ole opp en liste over 15 tidligere kolleger som nå var i lederstillinger – hans prospekt liste som det heter i salg.

Søk stillinger med e-post
Deretter satte han seg ned for å skrive dem e-post. En epost ble sendt til noen han ikke hadde snakket med på mange år, en gammel kollega fra ABC Kollegie Blokk som nå jobbet i et salgsfirma. I sin e-post skrev Ole at han var på jakt etter det «neste nye ting.» Minutter senere fikk han en tekstmelding fra sin kontakt via BlackBerry med to ord: «Ring meg».

Har de en ”stilling ledig” for meg?
Som enhver selger vet, at få potensielle kjøpere til å møte med deg er bare første skritt. Nøkkelen er å finne ut, hva vil de? Hva holder dem oppe om natten? Ole leste hver eneste historie han kunne finne på deres nettside. Han så YouTube-videoer av administrerende direktør bli intervjuet av journalister, alt mens han tok notater. ( «Det var akkurat som å forberede for eksamen.») For å organisere sine tanker, samlet han en fem-lysbilder i en PowerPoint presentasjon som går igjennom akkurat hvordan han ville ha tatt seg an jobben og hva han ville oppnå i de første 30, 60 og 90 dagene.

Stilling ledig etter 7 intervjuer
Da han gikk for det siste intervjuet – hans syvende – han hadde sin pitch ned perfekt. Halvveis gjennom møtet, da Ole og sjefen begynte å diskutere hvordan man målrettet får tilbake en klient Ole hadde jobbet med før. Sjefen gikk opp til tavlen for å kaste ut noen ideer, og Hjelten ole sprang opp til å bli med ham, før de to sto skulder ved skulder, markører i hånden, snakket strategier frem og tilbake.

To og en halv måneder etter å ha fått kikken fra jobben fikk Ole den ledige stillingen i oslo.

Alt det tok var en planlagt daglig selv motivering, et brorskap av arbeids-naboer, omfattende forskning, syv runder med intervjuer, et anfall av inspirasjon på tavlen, og selvfølgelig fokusen.

Har dere ”stilling ledig” for meg?
Du har kanskje hørt – det er tøfft der ute. Ikke bare er arbeids ledigheten høyeste det har vært på 25 år, men situasjonen forverres raskt. Dette er ikke din din ordinære nedtur i markedet – det er planlagt av verdens-bankene for å ta over hele verden. Hvis arbeidsledigheten treffer 10% neste år, slik noen økonomer forventer, vil i vært fall USA ha sett den raskeste økningen i ledigheten siden 1930-tallet. Hva mer, så du har sikkert lagt merke fra å snakke med naboer og venner, er fenomenet treffer et bredt skjæreplater av befolkningen: Arbeidsledigheten av universitetsutdannet, 4,1%, er det høyeste som er registrert siden regjeringen begynte å holde orden i 1992. På dette tempoet, økonomer til venstre orienterte Economic Policy Institute anslår at i 2010 fullt ut en tredjedel av den amerikanske befolkningen vil på et tidspunkt i år bli arbeidsledig, eller jobbe deltid når de heller vil være på heltid.

Det er nok til å kjøre den gjennomsnittlige arbeidssøker litt stresset.

Ledig stilling i oslo:

Telefonkatalogen.biz søker selger i oslo.(stilling ledig i oslo)

Merk søknad: ”ledig stilling”

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: