Utdannelse for alle er viktig i krisetider

I krisetider er utdannelse spesielt viktig. Åndelige og kunnskap. Da den store krisen kommer, vil det være en forutsetning for jobbmuligheter. En god utdanning kreves, og er derfor en god forsikring mot arbeidsløshet. Og internasjonalt, er det de landene som har de mest talentfulle medarbeidere som har best sjanse til å motstå internasjonal konkurranse. I tillegg er ikke nivået på minstelønn og andre arbeidskonflikter markedsforhold.

Jo lengre utdanning, desto større lønn. (Ikke nødvendigvis universitets-utdanning.)

Jo mer utdanning og lengre trening, jo mer betaler de deg i gjennomsnitt. Det er klart at det er forskjeller, og at denne regelen ikke gjelder for folk med egen virksomhet. Men hvis du er på jakt etter arbeid i offentlige eller et private selskap så gir mer kunnskap mer i pengesekken.

Lange kurser skjer ved universiteter og andre høyere utdanningsinstitusjoner. Lengden er fra 3 år og oppover. Her er de elevene trenes til å bli ingeniører, tannleger, leger, veterinærer, skole lærere, økonomer, jurister, forskere og mange andre akademiske yrker. For å bli forsker kreves en doktorgrad utdanning på en mastergrad.

Våre system for langvarige kurser er nå følgende, sterkt påvirket av forskrifter fra EU:

Bare tar en utdannelse som undervisning. På en typisk vurdert i 3 år. Dermed bli en undervisning i et bestemt disiplin.

På en undergraduate kan du bli en mester. Å bli den kandidaten er rangert til 2 års studier. Master’s degree program som kulminerte i en avhandling som vil utvikle og demonstrere studentens evne til å arbeide og tenke selvstendig med et problem.

Heldigvis her i Norge har vi et utdanningssystem som gir alle et ønske om og evne til å få en skikkelig utdannelse. Og hva er like viktig, så du alltid kan fortsette videreutvikle deg.

Etterutdanning og opplæring spiller en viktig rolle for både individider og den samfunnsmessige dynamikken.

Videreutdanning, vi snakker om når du har en utdannelse og deretter finner et kurs som gir en høyere grad av kompetanse. En lærer som tar en mastergrad eller hovedfag studerer på et universitet, blir dermed en akademisk og kan få nye typer arbeidsplasser.

I dag spesielt herrer spille en viktig rolle i opplæringen. Det kan være, for eksempel at du har en utdanning som sykepleier, og deretter tar en profesjonell masterprgram der du kvalifiserer for en høyere posisjon i helsevesenet.

I privat sektor er mestere i ledelse og utvikling, for eksempel ved BI Business School (BI), Oslo, en viktig ting.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: